Lasersko rezanje kovine je ena izmed najbolj prelomnih domislic na področju obdelave kovin. Odpravlja namreč nekatere druge pomanjkljivosti mehanske obdelave kovin, hkrati pa bistveno razširi spekter možnosti pri izdelavi kovinskih izdelkov po meri. Tudi, če mora kovinska konstrukcija ustrezati zelo natančnim specifikacijam, lahko to z laserskim razrezom enostavno dosežemo.

Laserski razrez pločevine torej omogoča izdelavo kovinskih izdelkov po meri. Prav zato se največkrat uporabljajo razne tehnike rezanja pločevine, laserski razrez seveda ni nikakršna izjema. A mehansko rezanje prinaša nekatere težave, zaradi katerih je izdelava poljubnih izdelkov precej otežena, še posebej, če gre za kakšno bolj zahtevno naročilo ali občutljiv material. Rezanje kovine povzroči krivljenje in druge poškodbe materiala, kar v nekaterih primerih sploh ne pride v poštev in prepreči vse možnosti uspešne izdelave želenih kovinskih izdelkov. Pogosto kovinska konstrukcija ne dopušča niti najmanjših napak – pomislimo na primer na nosilne konstrukcije različnih stavb, ali pa na ključne sestavne dele v sodobnih napravah. Laserski razrez omogoča, da tudi te izdelke izdelamo povsem natančno in brez skrbi, da s tem žrtvujemo kakovost končnega izdelka.

Zanimivo pa je, da je laserski razrez pločevine tudi cenovno precej ugoden. Res je, da za takšen razrez potrebujemo ustrezno opremo, ki je lahko zelo draga, a na dolgi rok lahko ponudniki teh storitev postavijo dokaj nizko ceno za obdelavo, saj se začetna investicija hitro povrne. Tudi zahtevna kovinska konstrukcija v primeru razreza z laserjem ne bo pretirano draga, kar je vsekakor pisano na kožo praktično vsakemu naročniku.

V končni fazi lahko rečemo, da laserski razrez pločevine omogoča izdelavo poljubnih kovinskih izdelkov praktično brez omejitev. Uporabimo lahko najrazličnejše kovinske materiale, tudi mehke in občutljive kovine, detajli pa lahko dosegajo tako drobne magnitude, da jih ne moremo niti videti. Končni rezultat je natančno izdelana kovinska konstrukcija, ki bo odlično izpolnila svojo nalogo.