Dvoslojni gotovi parket je zagotovo eden izmed bolj primernih parketov v kolikor, imate v sovjem stanovanju ali hiši nameščeno talno gretje. V kolikor imate talno ogrevanje morate biti pri izbiri parketa izredno previdni. Vse vrste parketov se ne bojo najbolje odzvale na toploto.  Zaradi tega je prava izbira dvoslojni gotovi parket, v koliko ste v takšni situaciji. Zgornji del je iz lamele trdega lesa, lahko je hrast ali bukev, med tem ko je spodnji del iz brezovega lesa. 

Zgornja površina je seveda že obdelana, lahko je oljena, lakirana ali pa brušena in takšen parket je pripravljen na montažo in ne potrebuje posebne nege po tem, ko ga položite v vaše stanovanje ali v vašo hišo. Dvoslojni gotovi parket je vreden ogleda, v kolikor iščete parket primeren za talno ogrevanje in v primeru, da vam vzdrževanje parketa ni ravno pri srcu. 

Parketarstvo je panoga z dolgo tradicijo

Parketarstvo je izjemno stara panoga, saj si ljudje že od nekdaj zidajo svoje domove in po tleh polagajo različne vrste talnih oblog. Najpogosteje je to prav les in iz tega se je razvilo parketarstvo. Torej parketarstvo je panoga, ki se ukvarja s polaganjem talnih oblog. Parketarji pa polagajo tudi laminat, ki je cenejša različica parketa, vendar tudi veliko slabša po kvaliteti. 

Parketarji so izšolani, na področju polaganja parketa, kot tudi na področju poznavanja lesa, zaradi tega se izplača za mnenje povprašati prav njih. Pomagali vam bod izbrati pravo vrsto parketa in svetovali pri izbiri ponudnika, ki bo za vas najbolj kakovosten za najboljšo ceno. 

V kolikor se odločate za nakup talne obloge, si morate zagotovo ogledati vse vrste parketa in se posvetovati z najboljšimi ljudmi na tem področju, ki vam dobo z veseljem svetovali. V koliko pa imate doma položeno talno ogrevanje, pa si zagotovo poglejte dvoslojni gotovi parket.