Morda bi si mislili, da mora biti embalaža za živila predvsem cenovno ugodna in enostavna za uporabo. Tak vtis dobimo, če večinoma uporabljamo plastične vrečke ali posodice, ki se sicer pri shranjevanju živil odlično obnesejo, a imajo tudi mnoge pomanjkljivosti. Če smo nekoliko bolj zahtevni glede tega, v kakšnem okolju bi radi hrano pakirali in shranjevali, bomo hitro odkrili nekatere omejitve plastičnih materialov. Predvsem se te pokažejo takrat, ko moramo ohraniti ustrezno temperaturo hrane, recimo pri gotovih hladnih ali toplih jedeh.

V takšnih primerih pridejo prav različni materiali, ki imajo dobre izolacijske lastnosti. Prava izbira je običajno odvisna od tega, s kakšno hrano pravzaprav imamo opravka.

Stiropor embalaža

Stiropor embalaža za hrano je priljubljena izbira gostincev, ki ponujajo dostavo hrane na dom. To pa ravno zato, ker se dobro obnese pri zadrževanju toplote v notranjosti. Stiropor embalaža za hrano ima dobre izolacijske lastnosti in se odlično obnese tako pri shranjevanju tople kot hladne hrane. Poleg tega imamo na voljo zelo pestro zbirko različnih posod, ki gotovo odgovarja potrebam vsakega zahtevnega uporabnika. Na koncu pa gre omeniti še to, da stiropor embalaža za hrano ni posebej draga, tako da jo lahko brez večjih stroškov kupimo tudi v večji količini.

Alu embalaža

Tudi v domači kuhinji imamo verjetno alu folijo, pogosto pa so še bolj uporabni alu pladnji. Ti se lahko prav tako dobro obnesejo pri zadrževanju temperature hrane, ki jo v njih hranimo. Alu pladnji so priljubljena izbira za shranjevanje mesnih jedi, predvsem gotovih specialitet. Običajno se kombinirajo z drugimi izdelki, pogosto kar z vsestranskimi folijami, sploh če gre le za kratkotrajno shranjevanje. So pa tudi alu pladnji na voljo v različnih izvedbah, s katerimi se ponudba prilagaja potrebam zahtevnih uporabnikov. Tako lahko najdemo raznoliko alu embalažo, ki jo lahko uporabimo za pakiranje najrazličnejših toplih ali hladnih jedi.