Tudi v pisarnah si lahko pri oblikovanju in opremljanju prostora privoščimo nekaj svobode in svojo domišljijo usmerimo v oblikovanje domiselnih in zanimivih rešitev. Nekaj možnosti ponujajo tudi neobičajni kosi pohištva – ni treba, da se v pisarni pojavljajo le pisalni stoli, pa tudi pri mizah in drugih kosih imamo nekaj različnih možnosti.

Seveda pa imajo pisalni stoli zelo pomembno nalogo, ki je ne smemo zanemariti. Tudi vsakršno nadomestno pohištvo mora to vlogo brezkompromisno opravljati. Po drugi strani pa je res, da sodobne pisarne pogosto vključujejo tudi prostore, ki niso namenjeni le delu. V takšnih se lahko pojavljajo tudi barski stoli in mize, ki so zelo posrečena oprema kotičkov za sproščanje. Te najdemo v mnogih sodobno oblikovanih delovnih okoljih, tako da tudi barski stoli niso več redkost celo v pisarni, kjer jih morda ne bi pričakovali. V takšnih prostorih sicer niso zahtevane lastnosti, ki jih morajo imeti običajni pisalni stoli, saj ima pohištvo drugačne naloge. To pomeni, da imamo pri izbiri tudi več svobode, hkrati pa morebitne napake niso tako usodne.

Sami pisalni stoli pa ne dopuščajo toliko možnosti, da bi jih lahko kar brez premisleka zamenjali z drugim pohištvom. Gre za bistveno bolj pomembno pohištvo, ki mora odlično opravljati svojo nalogo. Barski stoli za takšno uporabo gotovo niso primerni, saj ne nudijo nikakršne opore pri dolgotrajnem sedenju, kar pomeni, da pri delu ne bodo udobni, motili bodo koncentracijo in na dolgi rok ogrožali tudi zdravje uporabnika. Na srečo pa na tem področju najdemo veliko raznolikega pohištva, ki ponuja ugodne lastnosti za tovrstno uporabo. Že med stoli je izbira dokaj pestra, lahko uporabimo tudi nekatere terapevtske žoge ali kakšne druge inovativne pripomočke. Pa tudi mize lahko preoblikujemo in se morda poslužimo domiselno oblikovanih kosov, ki še vedno omogočajo neovirano izvajanje delovnih obveznosti. Izbrati je treba pogumno, a premišljeno.