Za delo v gozdu, parku ali v okolici doma uporabljamo različne vrste motornih žag. Lahko jih uporabljamo le za lažja opravila doma in v okolici ali pa tudi za bolj zahtevna opravila, ki jih običajno opravljajo profesionalci. Vsem pa je skupno to, da si želijo imeti v rokah kakovostno orodje, ki jim bo olajšalo delo. V skupino profesionalnih žag uvrščamo tudi motorno žago Husqvarna 545.

Husqvarna 545 je manjša profesionalna motorna žaga, ki jo uporabljajo nekoliko bolj zahtevni uporabniki. Motorna žaga je lahka, zato se jo največkrat uporablja za kleščenje in podiranje manjših do srednje debelih dreves. Ima zelo zmogljiv motor, ki zagotavlja, da bo delo kakovostno opravljeno tudi v bolj zahtevnih pogojih. Vsi profesionalni modeli motornih žag so prilagojeni večjim in dolgotrajnim obremenitvam. Posledica je enostavna in učinkovita uporaba s čim manjšimi negativnimi vplivi na zdravstveno stanje uporabnikov.

Rider kosilnica za vse terene

Veliko lastnikov hiš ima ob sebi velike travnate površine. Njihova košnja jim vzame veliko časa, lahko tudi cel dan. Tereni po navadi niso ravni, kar še dodatno otežuje košnjo trave. Tudi sama višina trave je ob košnji lahko zelo različna. Vsi ti dejavniki, ki otežujejo košnjo trave, vplivajo na izbiro ustrezne kosilnice. Za zelo učinkovito se je izkazala rider kosilnica.

Rider kosilnica ima spredaj nameščeno kosišče in zmogljiv dvovaljni motor, ki omogoča njeno vsestransko uporabnost. Z njo bomo tako lahko dostopali in pokosili površine, ki jih prekinjajo drevesa, grmovja in gredice. S kosiščem lahko sežemo tudi daleč pod grmovje kjer lahko brez večjih problemov pokosimo travo. Zato je rider kosilnica zelo priljubljena pri urejanju parkovnih površin ali arboretumov. V času, ko kosilnice ne uporabljamo za košnjo, lahko kosišče zamenjamo za krtačo za pometanje, snežno desko, rahljalnikom trave in prikolico s katero lahko prevažamo material. Na ta način je rider kosilnica tudi vsestransko uporabna.