Pri odločitvi, kateri fasadni sistem bi najbolj ustrezal našemu objektu, smo naleteli tudi na fasadni sistem Rofix. Zanj smo slišali že velikokrat, vedno pa v povezavi s tem, ko se je govorilo o najboljših fasadnih sistemih za vse vrste objektov. Ko smo si prebrali njegove glavne značilnosti oziroma prednosti, lahko rečemo, da so nas popolnoma prevzele in po vsej verjetnosti se bomo tudi mi odločili zanj.

S sistemom do varnosti

Ena od prvih oznak, ki smo jih naleteli v povezavi s fasadnim sistemom Rofix, je bila povezana z varnostjo. Ta je ključnega pomena za vsak objekt, ne glede na to, ali v njem bivamo ali v njem izvajamo katero koli drugo dejavnost.

V nadaljevanju smo se lahko soočili še s številnimi drugimi prednostmi, ki nam jih ponuja fasadni sistem Rofix. Izvedeli smo, da se lahko uporablja tako za novogradnje kot tudi za prenovo starejših objektov. Gre za zelo lahek izolacijski sistem, ki se ponaša z majhno lastno maso. Zanj je značilen tudi enostaven in hiter postopek vgradnje, kar je v današnjem času prav tako bistvenega pomena. Izstopa pa tudi njegova odlična izolativnost.

Toplotnoizolacijski sistem z mineralno peno

Sistem za fasade Rofix je predstavlja tudi toplotno izolacijski sistem z mineralno peno. To omogoča trajnostno, negorljivo izvedbo izolacije fasade s ploščami, ki so narejene iz mineralne pene. Obenem gre tudi za odražanje ekološke usmeritve.

Sistem za fasade Rofix ima torej številne prednosti, ki se jim le težko odrečemo. Ko preverimo še ceno za tak sistem, pa je popolnoma jasno, da take priložnosti nikakor ne smemo izpustiti iz rok. Našli smo tudi že primernega ponudnika, ki se prav tako navdušuje nad sistemom Rofix in ga pogosto uporablja pri svojem delu.

Z njim se bo potrebno sestati in se dogovoriti še o številnih podrobnostih, ki se navezujejo predvsem na naš objekt.