V praktično vsakem primeru pridejo ergonomsko oblikovani stoli zelo prav. Nenazadnje bi radi prav vsi uživali v udobnem, prijetnem in zdravem sedenju. To so prepoznali tudi proizvajalci stolov, tako da lahko danes na trgu najdemo celo vrsto stolov, ki so prilagojeni tudi dolgotrajnemu sedenju, ne da bi morali prenašati škodljive posledice takšnega početja. Te odlike pridejo najbolj do izraza pri pisarniških stolih, a ergonomskim smernicam je vsekakor vredno slediti tudi pri drugih stolih. Le redki so primeri, ko se lahko tem načelom izognemo – izjemo morda predstavljajo kakšni barski stoli, morda vrtni stoli in podobni izdelki, namenjeni uporabi za krajši čas.

Gotovo pa morajo biti ergonomski pisarniški stoli oziroma druga delovna sedala. Stole na delovnem mestu uporabljamo po več ur skupaj, kar pomeni, da se bodo hitro pokazale posledice dolgotrajnega sedenja, še posebej, če nimamo primernega stola. Ergonomski stoli so v takšnih okoljih naravnost neprecenljivi, kar bo hitro potrdil prav vsak uporabnik, ki na stolu presedi večino delovnega dne.

Pomembno pa je poudariti, da udobje pri tovrstni uporabi izhaja iz ergonomske zasnove stola, ne nujno iz oblazinjenja ali drugih lastnosti. Sodobni ergonomsko oblikovani stoli zagotavljajo impresivno udobje s premišljeno zasnovo in izbranimi materiali, ne nujno z debelimi plastmi dodatne blažitve. To pomeni, da so lahko ergonomsko zasnovani tudi nekateri stoli, ki sploh niso oblazinjeni, spet pridejo lahko na misel barski stoli. Pri nakupu oziroma izbiri stolov se torej ne smemo pustiti prepričati izgledu, temveč se moramo pozanimati, kakšne lastnosti pravzaprav odlikujejo posamezen izdelek, če je le možno ga tudi preizkusimo. Poleg tega se je smiselno vprašati, ali so ergonomski stoli sploh smiselna izbira – morda res ne potrebujemo posebej oblikovanih stolov, nenazadnje bodo svojo vlogo kot barski stoli ali drugi stoli za krajši čas uporabe dobro odigrali praktično vsi stoli, ki nudijo stabilno površino za sedenje, tudi če so brez blaženja in ergonomske oblike.