Električni viličarji so odličen primerek strojev, ki delujejo izredno tiho in nemoteče. Zavedati se moramo, da je v prostoru, kjer se dogaja ogromno različnih delavnih akcij in je delavno precej razgiban, potrebno poskrbeti, da se delavci med seboj ne motijo. Zato lastniki radi kupijo naprave, ki bodo delovale tiho in nemoteče.

Električni viličarji so odličen primer tihih naprav, saj imajo sposobnost neslišne vožnje po skladišču ali po večji delavnici. To pomeni, da med delom upravljalec viličarja ne bo motil nikogar s hrupom ali z ušesom neprijaznimi zvoki. Če si želimo zagotoviti tih prostor za delo, je dobro, da si pred nakupom pregledamo možnosti, ki so nam ponujene na trgu.

Električni viličarji so seveda manj zmogljivi, kot tisti, ki delujejo na gorivo, zato jih vsak lastnik skladišča ne bo kupil. Na prvem mestu vsake naprave je namreč njena delavna sposobnost. Ostale lastnosti pridejo na vrsto šele ko smo v fazi odločanja med različnimi modeli, ki nam jih je prodajalec skrbno predstavil.

Vilice za viličarja morajo biti popolnoma ravne

Vilice za viličarja so tisti del, viličarja, s katerim upravljalec viličarja nosi težak tovor po skladišču oziroma po delavnem prostoru. V kolikor vilice niso nameščene pravilno, bo voznik viličarja imel pri delu precej težav, saj ne bo zmogel dobro in hitro delati.

Vilice za viličarja imajo tako velik pomen, saj se s slabimi vilicami navadno ne zmore opravljati zahtevnih del, ki jih mora viličar vsakodnevno izvesti. Če si predstavljamo, da mora upravljalec viličarja iz izredno visoke police vzeti precej težko škatlo, ki jo mora varno prestaviti na tla, bomo hitro ugotovili, da bo brez brezhibno delujočih vilic, to precej težko in nemogoče opravilo.

Vilice za viličarja morajo biti tako redno pregledane in servisirane. Redni servisi podaljšajo življenjsko dobo vsake naprave, ki je vsakodnevno v uporabi znotraj določenega podjetja.