Dvoriščna vrata se lahko izdelajo popolnoma po naročnikovih željah. Vsakdo, ki se vseli v nov dom, si običajno zaželi imeti okrog svojega doma ograjo ali zid ter kvalitetna in elegantna dvoriščna vrata, ki bodo preprečevala nepridipravom, da bi brez dovoljenja vstopali na območje našega doma. Ko se vselimo v novi dom je pametno, da si takoj naročimo tudi nova enokrilna ali dvokrilna dvoriščna vrata. 

Dvoriščna vrata, za manjše vhode so običajno enokrilna. Namestimo jih na območja kjer običajno vstopamo le peš. Takšna vrata imamo vgrajena lahko tudi ta na vrt ali poleg večjih dvoriščnih vrat, kjer lahko na dvorišče dostopamo tudi z avtomobilom. Najbolje je, da si uredimo takšen vhod v dvorišče, ki bo imel obe možnosti, tako si bomo namestili dvokrilna vrata, ki bodo vodila do garaže in enokrilna, ki bodo vodila do glavnega vhoda. 

Dvoriščna vrata so lahko tudi drsna. To je odlično za vse, ki imajo dovolj prostora za klasično odpiranje vrat. Drsna vrata so udi bolj priročna. Dobro je, da jih opremimo z motorjem, ki nam bo vrata ob prihodu z avtomobilom, odprl s pomočjo daljinca. 

Vrtna vrata iz lesa ali kovine

Vrtna vrata so lahko izdelana iz različnih materialov. Če imamo doma večji vrt, je dobro, da si izdelamo primeren vhod, ki bo naše obiskovalce lepo sprejel. Poleg tega pa bo nezaželenim gostom preprečeval dostop vanj. Preden naročimo nova vrtna vrata je pametno, da se odločimo iz kakšnega materiala, bodo vrata. Seveda lahko izbiramo med različnimi materiali, strokovnjaki priporočajo material, ki bo odporen na vse vremenske razmere. 

Vrtna vrata so seveda lahko tudi lesena, vendar jih bom morali neprestano vzdrževati in barvati, saj les sčasoma izgubi lesk in barvo. Če so vrata lesena je dobro, da so vsaj malce pokrita. Če imamo vrtna vrata na prostem je priporočljivo, da so iz kovine.