Ste se ravno preselili v svoje novo stanovanje ali hišo, sedaj pa iščete razne namige, napotke in trike, kao ga spremeniti v svoj dom? Pomagamo vam lahko z raznimi nasveti, kako opremiti stanovanje, kako poiskati selitveni servis katere barve izbrati za kater prostor, kako najti najboljše mizarje in druge mojstre.

Selitev

Prvi korak vašega novega življenja je selitev. Potrebovali boste velik avto ali kombi, lahko pa tudi najamete selitveni servis, kar vam bo olajšalo sam proces. Najboljše je, da vaše stvari zapakirate v kartonaste škatle in na vsako napišete, kaj vsebuje ter ali je notri kaj lomljivega. Selitveni servis vam lahko pomaga tudi pri razpakiranju.

dom

Opremljanje

Preden se preselite in imate še prazno stanovanje, lahko pričnete z opremljanjem stanovanja, ker imate prazen prostor in si lahko zamislite, kako ga želite opremiti. Lahko pa prej tudi prepleskate stene, saj bo tako vaša oprema najbolj zaživela.

Opremo lahko kupite novo ali staro, lahko pa jo tudi naročite pri raznih mojstrih. Pomembno je, da stanovanje na začetku opremite z bistvenimi potrebščinami za vsakodnevno življenje: postelja, miza, opremljena kuhinja, brisače, posteljnina in prostor za oblačila.

Dekoracija

Ne pozabite pa tudi svojemu stanovanju pridati malo svoje osebnosti in duha. Popestrite ga z različnimi umetniškimi deli, fotografijami ali drugimi predmeti. Pomislite tudi na okvirje, saj le tako umetnine pridejo do največjega izraza. V prostor vklopite različne teksture in oblike, saj bo tako najbolj zaživel. Izogibajte se temnim in močnim barvam, razmislite o barvah v določenem prostoru.