Pvc okna so verjetno najbolj prilagodljiva vrsta okenskih okvirjev. Zaradi precej standardnega postopka sestavljanja, ki omogoča kar se da enostavno delo z modularnimi pvc profili in jeklenimi okvirji, je sestavljanje za pvc okna dimenzije pravi mačji kašelj. Sploh pri večjih oknih je prednost, ki jo ponuja modularno sestavljanje pvc oken, zares izrazita. Relativno malo truda je potrebnega, da se pvc okna dimenzije dnevne sobe sestavi iz surovih pvc profilov in kovinskega okvirja. Pri tem imajo, ne da bi si to želeli, veliko vlogo tudi posamezne delavnice, ki na čim bolj učinkovit način optimizirajo svojo proizvodnjo in jo kar se da približajo optimalnim vrednostim.

Za nestandardne oblike oken, med katerimi najbolj izstopajo okna trikotne ali trapezoidne oblike, pa je kot za vsako težavo potrebna posebna previdnost. Čisti rezi in temeljito lepljenje so tisti, ki nestandardna pvc okna dimenzije posebnih mer naredijo dovolj kvalitetno, da z njimi v bližnji in daljni prihodnosti nimamo prav nič težav. Ostri koti pri trikotnih oknih predstavljajo najtežji zalogaj, zato ni čudno, da so v vseh pogledih taka okna malo bolj cenjena in zato tudi malo dražja. Po navadi je, ne da bi se tega posebej zavedali, na tovrstna okna potrebno tudi nekoliko dlje čakati.

Za pvc okna dimenzije standardnih mer pa velja, da jih je najbolje naročiti tam, kjer jih imajo že na zalogi. Nekatera podjetja se namreč specializirajo za pripravo okenskih okvirjev po merah, druga pa bolj ciljajo na prodajo za vsa pvc okna dimenzije standardnih mer. V veliki večini so pvc okna dimenzije 160×80 najbolj primerna za opremljanje manjših sob, ki ne potrebujejo tako velikih okenskih površin. Da pa ne bi bili omejeni le na manjše sobe, so določeni standardi postavljeni tudi za večja okna iz dnevnih sob ali pa drugih večjih prostorov.