Ker je pri nenadnem srčnem zastoju najbolj pomembno hitro in učinkovito reagiranje, je defibrilator srčni spodbujevalnik danes dostopen na vseh javnih mestih, kjer je obljudenost velika. Običajno ga najdemo v bankah, trgovskih centrih, društvih in še kje.

Mesto, kjer je defibrilator srčni spodbujevalnik nameščen, je običajno jasno označeno, zato ga hitro opazimo, prav tako pa lahko najbližji defibrilator poiščemo kar preko posebne spletne aplikacije.

Namestitev defibrilatorja srčnega spodbujevalnika

Izjemno pomembno je, kam bomo namestili defibrilator srčni spodbujevalnik. Lahko je nameščen na javnih prostorih, v zaprtih prostorih ali pa na lokacijah, kjer je dostopen 24 ur na dan. Ključnega pomena je, da ne izbiramo sončnih leg.

Za namestitev defibrilatorja srčnega spodbujevalnika so vam na voljo posebne omarice, ki ustrezajo določenemu modelu defibrilatorja. Tovrstne omarice morajo ustrezati strokovnim zahtevam, prav tako pa morajo imeti zvočni in svetlobni signal, ki širšo okolico opozori na ogroženo človeško življenje.

Defibrilator je preprost aparat, ki vas vodi skozi postopek oživljanja

Strah, ki se pojavi v takšnih in drugačnih kritičnih situacijah, je med ljudmi nekaj povsem običajnega. Ta pa je lahko danes zanemarljiv, saj nam je na voljo defibrilator, izjemno preprost aparat, ki omogoča varno in brezskrbno rokovanje.

Defibrilator je izdelan z enim in osnovnim ciljem, in sicer, da lahko z njim rokuje čim širši krog uporabnikov, ne glede na njihovo izobrazbo, znanje, spol ali starost. Zanj ne potrebujete nobenega medicinskega znanja.

Z defibrilatorjem je oživljanje preprostejše

Največja prednost defibrilatorja je ta, da vas z glasovnimi navodili v slovenskem jeziku natančno vodi skozi postopek oživljanja. Aparat samostojno analizira kardiološko stanje pacienta in napove primeren trenutek za sprožitev defibrilacije.

Defibrilator predstavlja na ta način najbolj učinkovit način oživljanja, ki pa je hkrati tudi veliko bolj preprost in za uporabnika brezskrben. Z defibrilatorjem tako lahko k temeljnim postopkom oživljanja zagotovo pristopite bolj samozavestno in odločnejše.