Ne vemo, ali ste že kdaj imeli opravka z napravo, ki je tako zelo učinkovita in kakovostna, da je zmožna oziroma sposobna zaznati zastoj srca pri človeku. Taka narava se imenuje defibrilator AED in je v svetu in tudi pri nas izjemno cenjena. S pomočjo sunka elektrike, ki ga taka naprava lahko povzroči, lahko človeško srce ponovno požene in s tem se reši tudi človeško življenje, ki bi bilo sicer veliko težje rešljivo.

Kako je defibrilator AED sestavljen?

Defibrilator AED je sestavljen iz posebnega ohišja, ki vsebuje baterijo. Iz nje izhajata dve nalepki oziroma elektrodi. Na ohišju te naprave lahko najdemo največ dva gumba. To je odvisno od modela naprave. Gumba sta namenjena za vklop in proženje električnega sunka. Poleg tega vsebuje poseben zvočnik, preko katerega nam aparat daje tudi glasovna navodila v našem jeziku. Pri nekaterih tovrstnih napravah lahko naletimo še na ekran, kjer se nam navodila tudi primerno izpišejo.

Njegova uporaba je povsem varna in tudi enostavna

Čeprav na videz ne deluje morda tako, pa lahko kaj hitro ugotovimo, da je taka naprava izjemno enostavna za uporabo. Četudi je najprej ne bi znali uporabljati, imamo možnost slediti navodilom, ki jih taka naprava tudi ponuja.

Ko se ljudje prvič srečajo s tako napravo, so verjetno nekoliko prestrašeni. Toda, že po nekaj trenutkih ugotovijo, za kako zelo pomembno napravo gre. Naprava jim postane tako zanimiva, da preverijo tudi njihovo ceno. V spletni brskalnik vtipkajo defibrilator AED cena in že po nekaj klikih lahko pridejo do prav vseh informacij, ki jih ponuja splet. Pri tem se lahko osredotočijo tudi na samo uporabo tovrstne naprave, ki je izjemno lepo predstavljena na posameznih spletnih straneh. Dobro je namreč, da znamo take naprave tudi upravljati, saj z njo lahko rešimo življenje. Raziskave so pokazale, da je rešljivost življenja z uporabo take naprave kar 90 %.