Vrsta kolesa, ki je primerna za vas, je zlasti odvisna od terena, po katerem se nameravate voziti najpogosteje. Cesta kolesa so zlasti primerna za vožnje po urejenih in asfaltiranih poteh. Med vsemi vrstami koles so skorajda najbolj priljubljena. 

V specializiranih prodajalnah s kolesi so vam na voljo tudi električna cestna kolesa, ki so prav tako vse bolj priljubljena. Zanja se zlasti odločajo starejše generacije ljudi, saj e-kolesa na sploh kolesarjem omogočajo, da njihovi sklepi med kolesarjenjem niso preveč obremenjeni. 

Če pa je vaša vožnja s kolesom zgolj omejena na mesto oziroma na krajše, nezahtevne razdalje, potem je najbolje, da se odločite za nakup mestnega kolesa. Tudi tega si lahko izberete v električni različici. Po drugi strani pa je kar nekaj takšnih kolesarjev, ki radi vozijo po manj urejenih gozdnih in gorskih stezah. Za takšne je gorsko kolo izjemno dobrodošlo. In če ne veste, ali bi se raje odločili za nakup cestnega ali gorskega kolesa, potem se odločite za treking kolo, ki je nekakšen hibrid med cestnim in gorskim kolesom. 

Bike fitting ali nastavitev kolesa po vaših merah in željah  

Če pri vožnji s kolesom ne uživate prav dosti, to lahko pomeni dvoje. Morda vam kolesarjenje ne odgovarja prav preveč, kolesarite pa vseeno, ker veste, da ta športna aktivnost zelo dobro vpliva na vaše počutje in ne nazadnje tudi na zdravje. Morda pa sedite na kolesu, ki ni nastavljeno glede na vaše mere oziroma potrebe med samo aktivnostjo. Za slednje vam ponujamo odlično rešitev, ki se imenuje bike fitting

Bike fitting pomeni nastavitev kolesa glede na vaše mere oziroma želje ali potrebe med kolesarjenjem. To je posebna vrsta storitve, ki vam jo omogočajo v številnih specializiranih prodajnih mestih s kolesi. Na storitev se lahko naročite kar preko spleta. S pomočjo spleta si lahko ogledate še druge storitve in izdelke, ki so vam na voljo na tem mestu.