Pri izbiri viličarja si ne smemo privoščiti velikih kompromisov, saj se moramo v vsakem primeru prepričati, da je naprava primerna za delo, ki ga nameravamo opravljati. Tako so cenovno ugodni viličarji večinoma odsvetovani, bolje se je najprej osredotočiti na tiste odlike, ki so zahtevane pri delu. A seveda imamo pogosto opravka z nalogami, ki jih dobro opravi tudi relativno enostavna in poceni oprema. Idealna izbira je lahko ročni paletni viličar, ki je zelo vsestranski in se odlično znajde v raznih okoljih. Med prednostmi pa ima tudi ugodno ceno, s katero je še posebej privlačen za manj zahtevne uporabnike.

Če pazimo predvsem na ceno, lahko najdemo posebno ponudbo med rabljeno opremo. Ker so viličarji rabljeni, so takoj bistveno cenejši od novih naprav, čeprav so še vedno odlično pripravljeni na svoje delo. Prav tako lahko računamo na dokaj široko ponudbo, gre namreč za opremo, ki je vsestransko uporabna v različnih okoljih in se pogosto prodaja. Samo zato, ker so viličarji rabljeni, ne pomeni, da je z njimi kaj narobe, lahko si obetamo odlične izkušnje pri uporabi takšne opreme. Res pa je, da imamo nekoliko manj svobode pri izbiri, pri nakupu pa moramo biti tudi malo bolj pazljivi. V idealnem primeru lahko pridemo do izjemno dobrih ponudb, z napravami pa bomo tudi v praksi povsem zadovoljni. Tako so včasih najboljši viličarji rabljeni, saj ti ponujajo najbolj prepričljivo kombinacijo dobrodošlih lastnosti.

Prav na trgu rabljene opreme lahko najdemo dober ročni paletni viličar za nizko ceno. Te naprave se namreč pogosto uporabljajo v različnih okoljih, posledično se pogosto tudi prodajajo in je ponudba nekoliko bolj široka. Ročni paletni viličar lahko dobimo v ugodni ponudbi, kar pomeni, da ga lahko uporabimo za različna dela. Ne le za delo v skladišču, temveč tudi v mnogih drugih okoljih, kjer imamo opravka z dvigovanjem in prestavljanjem težkih bremen na paletah.