Zdravljenje z zobnimi vsadki lahko ponudi zelo dobre rešitve za tiste, ki imajo manjkajoče zobe ali pa jim manjka kar celo zobovje. To so zelo uporabni izdelki, po katerih je tudi veliko povpraševanja. Seveda pa gre pogosto za nadstandardne storitve in izdelke višje kakovosti, kar pomeni, da bo lahko prave rešitve ponudil zasebni zobozdravnik Ljubljana nudi kar nekaj opcij na tem področju, predvsem pa lahko vnaprej primerjamo cene in ponudbo različnih zobozdravnikov.

Cena implantatov

Sami implantati so cenovno precej dostopni. Za posamezen implantat bo treba odšteti kakšnih 500 ali 600 evrov, ponekod tudi manj, če najdemo ugodno akcijsko ponudbo. Pomembno pa je, da se ne odločamo le na podlagi cene implantata, saj pridejo v poštev še drugi izdelki in zahtevne storitve, ki jih lahko opravi le izkušen zobozdravnik. Ljubljana ima ponudbo tudi v nižjem cenovnem rangu, a k ceni moramo prišteti še nekatere druge stroške.

Veliko je odvisno od celotnega zdravljenja, saj s samim implantatom še ne rešimo svojih težav. Tako je treba prišteti še stroške drugih protetičnih izdelkov in stroške storitev, ki jih opravi zobozdravnik. Ljubljana s pestro zbirko strokovnjakov ponuja različne možnosti in različne izkušnje, to pa pomeni, da je včasih upravičena tudi višja cena posameznih implantatov.

All on 4 cena

Pobrskamo lahko tudi po ponudbi storitev, ki jih opravljamo s pomočjo implantatov. En primer je kompletna zobna proteza na implantatih all on 4, cena za to storitev pa je bistveno višja kot cena samih implantatov. Za all on 4 bo treba odšteti nekaj tisoč evrov, cene se gibljejo okoli 5000 evrov. Zakaj je za all on 4 cena tako visoka? Najprej je treba upoštevati, da potrebujemo štiri zobne vsadke, nato pa bo treba izdelati še celotno zobno protezo. K temu dodamo še vse storitve, ki so potrebne za zanesljivo namestitev takšne proteze.