Bučno olje velja za eno od najbolj uporabnih oziroma vsestranskih olj. Če do sedaj tega niste vedeli, vam lahko zaupamo, da ga kar nekaj uporabnikov dodaja tudi k sladicam. Na vanilijev sladoled na primer polijete nekaj bučnega olja in v hipu boste dobili specialiteto, ki ji ni para. Ne verjamete? Poskusite.

Bučno olje na sploh pa je koristno tudi za naše zdravje. Vključuje namreč številna koristna hranila, med katerimi so minerali in vitamini, beljakovine in ne nazadnje še zdrave maščobe. Po drugi strani pa je olje iz buč tudi izjemno mikavnega okusa in je ravno prav gosto, da ga lahko kot okras polijemo na različne vrste juh in drugih jedi.

Če bučno olje želite dobro shraniti, ga nikoli ne puščajte direktno na sončni svetlobi. Najbolje ga je ves čas neuporabe hraniti v hladnem in temnem prostoru.

Bučno olje cena je odvisna od ponudnika in kakovosti

Pri nakupovanju olja iz buč vas bo najprej presenetilo to, da se cena za en liter olja od ponudnika do ponudnika lahko izjemno razlikuje. Ravno zato boste morali biti še toliko previdnejši pri končni izbiri. Bučno olje cena je solidna, če se giblje nekje med 14 in 16 evri na liter. Po drugi strani pa vam bodo nekateri ponudniki zaračunali tudi več denarja ali pa bistveno manj. Ostanite pri povprečni ceni, a hkrati dobro preverite ponudnika.

Najbolje, da se še pozanimate za bučno olje cena pri kateri od oljarn z dobrimi imenom. Na tem mestu si boste zagotovili kakovosten nakup olja iz buč, prav tako bo tudi cena zagotovo primerna. Izbire z olji so velike. Tako boste lahko poleg bučnega olja kupovali še druge vrste, tudi tiste, ki jih na primer v običajnih trgovinah ni moč vedno dobiti ter jih je zato potrebno vnaprej naročiti.

Nekatere priznane naše oljarne imajo na spletu svoje prodajalne, tako da lahko ceno za olje preverite kar po spletu. Olja različnih vrst si torej lahko naročate kar od doma, in to po bistveno dostopnejših cenah.