Ni treba, da vam shranjevanje ozimnice povzroči za celo glavo sivih las. Tudi pri večjih količinah svežih dobrot je lahko postopek shranjevanja povsem enostaven, če se ga lotimo pravilno. V tem primeru se za najboljšo možnost izkaže tista, ki je tudi najcenejša – to so vakumske vrečke, ki so daleč najboljša izbira za to nalogo.

Plastika, varna za stik s hrano, je zelo priljubljen material za cenovno ugodno embalažo za živila. Sestavina mnogih izdelkov je PVC folija za živila, ki ima mnoge prednosti, ki se izkažejo za nadvse dobrodošle tudi pri spravilu ozimnice. Ne samo, da so plastične vrečke izjemno poceni, so tudi dovolj kakovostne, da jih lahko brez skrbi uporabimo za ta namen. Tudi, le v kakovost vrečk dvomimo, se lahko oskrbimo z boljšimi vrečkami, ki niso bistveno dražje. V vsakem primeru pa bodo vakumske vrečke brez težav omogočile spravilo ozimnice v zamrzovalnik ali hladilnik. Najboljše pri tem je, da je celoten postopek izjemno enostaven – živila preprosto naložimo v vrečko, nato pa to z aparatom za vakumiranje varno zapečatimo. PVC folija za živila se enostavno vari, aparat pa izsesa zrak, ki bi sicer pospešil razgradnjo živil.

Tak način shranjevanja ozimnice gotovo prinaša najmanj komplikacij. Ker je PVC folija za živila dovolj kakovostna in obstojna, lahko brez skrbi vakumsko zapakiramo tudi živila, namenjena dolgotrajnemu zamrzovanju. Nekaj preglavic utegne povzročati le mehka vsebina, ki se pri vakumiranju stisne – na srečo poznamo tudi v tem primeru dokaj enostavno rešitev, saj lahko sadeže najprej rahlo zamrznemo.

Celotna izkušnja pri vakumiranju je seveda odvisna od tega, katere naprave in materiale uporabljamo, to pa nadalje od tega, kakšne so naše potrebe. Vakumske vrečke načeloma ne igrajo posebej velike vloge, odločajo le o kapaciteti, več pozornosti gre nameniti aparatu za vakumiranje, še posebej, če imamo opravka z večjimi zalogami ali se nam z delom posebej mudi.