Današnji šolski sistem od otrok zahteva veliko discipline in redno opravljanje svojih dolžnosti in obveznosti. Zato se veliko otrok in staršev v popoldanskem času spopada z različnimi domačimi nalogami, ki jim lahko vzamejo ogromno časa. V izogib temu pa na srečo obstajajo različne metode oziroma načini, s katerimi lahko izboljšamo otrokovo pomnjenje in osredotočenost. Brain gym za otroke je le ena izmed njih, in se ponaša z izjemnimi rezultati.

 

Danes starši pogosteje vozimo otroke na razne fizične in športne telovadbe, kot pa da bi pomislili na telovadbo za možgane. Pa vendar ni nikoli odveč pomisliti tudi na to možnost. Brain gym za otroke je poseben program, s katerim vplivamo ne samo na razvoj možganov, ampak tudi na druge sposobnosti in veščine, ki so ključne za uspešno delo v šoli. S tovrstno telovadbo otrok doseže večjo osredotočenost, točnost pri reševanju nalog, izboljšanje spomina, koncentracijo, vizualizacijo in razvije slušne sposobnosti.

 

Brainobrain se osredotoča na celostni razvoj možganov

 

Klasični šolski sistemi se danes osredotočajo predvsem na razvoj leve poloble možganov, medtem ko je desna stran nekoliko zapostavljena. Zato se je v svetu razvila posebna učna metoda, ki se osredotoča na celostni razvoj možganov in jo imenujemo Brainobrain. Gre za enostavno, zabavno in otrokom privlačno metodo, ki jih s pomočjo različnih tehnik spodbuja k razmišljanju, ne da bi jim bilo pri tem dolgočasno ali naporno.

Najbolj pomemben Brainobrain mentalni pripomoček je abak, starodavno računalo s katerim otroci s pomočjo čutil trenirajo življenjske veščine. Po metodologiji VAK otroci tako trenirajo naenkrat kar tri čute: vidni, slušni in kinestetični. Dokazano je, da je se otrok uči s gledanjem, poslušanjem in prijemanjem hitreje, njegovo pomnjenje pa je dolgotrajnejše. Poleg tega Brainobrain uporablja tudi tako imenovano nevrolingvistično programiranje, ki pripomore k razvoju vodstvenih sposobnosti, samozavesti in uspešnemu doseganju življenjskih ciljev.