Imamo samo en svet, tega, ki nam je bil dan, vendar ga vsak dan sproti zasuvamo s smetmi in nesnago, ki ne počenja prav nič dobrega za naš planet, za katerega pa moramo sami tudi skrbeti, če nam je že bil dan. Tisti, ki se nekoliko več časa ukvarjajo z ekologijo in so bolj na tekočem glede vseh stvari, ki jih lahko naredimo za planet že vedo za nekaj alternativ, vendar najprej bi bilo vredno začeti s tem, kar lahko naredimo dekleta oziroma ženske.

Vložki so eden izmed največjih onesnaževalcev, saj jih ne recikliramo, vendar narava ej narava in nekaj moramo narediti, zato je najbolje, če se v tem primeru uporabljajo pralni vložki. Seveda pralni vložki niso prav nič glamurozni, lahko so še prav posebej hecni sprva, vendar se na koncu, kot vedno, vsega navadimo. Če smo konsistentni in skrbimo, da so pralni vložki vedno pri roki lahko bolj ali manj pozabimo na to, da bi kadarkoli še sploh uporabili navaden vložek. Pralni vložki seveda niso velik korak, vendar dajo dober primer, ki bi mu morali slediti in sicer to, da četudi delaš malo, kot na primer so pralni vložki, če si s tem konsistenten lahko narediš veliko.

Prav tako imajo izjemno velik vpliv rabljena oblačila. Če se odločimo da svoja podarimo ali to, da jih kupujemo iz druge roke, v vsakem primeru delamo nekaj odločnega za ta planet. Rabljena oblačila, ki jim vsaj malo uspemo podaljšati rok uporabe s tem, da jim damo novo življenje so oblačila, ki ne bodo pristala na smetiščih in bodo s tem uspela malo in po malo reševati ta planet. Seveda ni prav vsaka raztrgana majica primerna za to, da jo vržemo v rabljena oblačila, vendar če vzamemo pamet v roke lahko z lahkoto presodimo, kaj je primerno.