Če se odpravljamo na dopust, ki bo začinjen z adrenalinskimi doživetji, lahko celotno izkušnjo zelo natanko prikrojimo svojim željam. Še posebej, če zavijemo v Posočje, kjer imamo na voljo nadvse pestro ponudbo, možno je najti tudi ugodne cene. Za najboljšo izkušnjo se bo treba na dopust dobro pripraviti.

Najprej je treba vedeti, kaj vse bi radi doživeli in koliko denarja lahko za doživetja namenimo. Na voljo je cela vrsta aktivnosti, tako da časa za vse verjetno ne bo, prav tako pa bi morali za vse možne aktivnosti plačati kar precej denarja. Bolj smiselno je izbrati le posamezna doživetja, pri katerih bomo najbolj uživali. Ni pa nujno, da se odpovemo tistim, ki so morda nekoliko dražja – za skok s padalom cena na primer pogosto predstavlja oviro, saj lahko za ceno enega poleta morda najdemo dve ali celo tri druga doživetja. A polet s padalom vsekakor prinaša prav posebno izkušnjo, ki je ne moremo nadomestiti z aktivnostmi na tleh ali na vodi. S tega vidika je za skok s padalom cena pravzaprav precej ugodna. Gre namreč za edinstveno doživetje, v katerem je vključeno več kot le letenje. Nenazadnje pa za skok s padalom cena niti ni tako ekstremna, plačali bomo manj kot 200 evrov.

Pri nekaterih drugih aktivnostih imamo še več izbire med različnimi programi in opcijami. Za kajak Soča na primer ponuja različne možnosti. Spusti po različnih odsekih so različno dragi, nenazadnje pa se lahko odločimo le za najem kajaka in spust v lastni režiji. Tako za kajak Soča ponuja precejšnjo prilagodljivost tudi glede cene. Osnovni spust bo stal kakšnih 50 ali 60 evrov, je pa to le ena izmed opcij, ki jih imajo kajakaši. Tako kot za kajak Soča ponuja idealne razmere tudi za rafting in druge spuste, pri katerih je situacija glede cene podobna.